Het perspectief van de mysticus.

Het voelt bedreigend en pijnlijk om te zien hoe de schoonheid van de aarde wordt aangetast. Heb jij dat ook? We hebben het corona-virus, politiek gaat het er in de wereld heftig aan toe, dan nog de vluchtelingen problematiek, de klimaat crises en veel mensen die door de onrust in de wereld trauma’s oplopen.

Hoe ons hiertoe te verhouden zonder ons af te sluiten? Je hart open houden vraagt moed, want je gaat dan ook de pijn voelen die er is, mogelijk ben je bang dat je overspoeld wordt? Toch is dit louterend en zul je merken dat je het aan kunt. Mogelijk zal je hart breken, waarschijnlijk zal het licht van je ziel er nog sterker doorheen kunnen stralen. Dit vraagt moed, maar is oneindig dankbaarder dan je afsluiten en verharden. Het is helend voor iedereen.

Door helder en wakker te blijven, je frequentie te verhogen ben jij mede-creator van een nieuwe wereld. Een wereld van verbinding, zorg voor elkaar, voor de aarde, vanuit het besef dat we wederzijds afhankelijk zijn.

Het goede nieuws: deze nieuwe wereld is er al, jouw taak is om dit bewust te worden en te belichamen, want jij bent deze nieuwe wereld.
Het is de bedoeling dat jij je gaat realiseren dat je vrij bent, oneindig krachtig en in essentie licht. Dit licht zal jou vervullen en een baken vormen voor mensen die zoekend zijn.

Ik ben niet verlicht, ik ben een mens net als jij, behoorlijk gek, zoals iedereen. Gelukkig kan ik steeds meer om mezelf lachen, herken ik mijn patronen beter, waardoor ik steeds meer mildheid en liefde voel.

Liefde en mildheid zie ik als de belangrijkste sleutels naar wakker worden, naar de realisatie dat je niet al die gedachten, overtuigingen en vastgezette denkbeelden bent. Acceptatie van de situatie en jezelf gaan hieraan vooraf.

Ik heb respect voor al die mensen die hier op aarde rond lopen, hun leven vormgeven. Het leven is niet makkelijk, vaak pijnlijk en hard. Zeker als je het contact kwijt bent met je ware natuur en gelooft in allerlei onzin.

Laatst had ik een gesprek met een van de laatste vlinder van het jaar, welke tegen mij zei:

“Neem jezelf niet te serieus, hou van jezelf,
geniet van de schoonheid, vier, speel, dans!
Het leven is niet makkelijk…en kort,
het is een kostbaar geschenk, leer het ontvangen.
Geniet van hoe mooi je bent,
je bent een unieke uitdrukking van een groot mysterie.”

Wil je meer lezen over je ware natuur? Lees dan mijn e-bookje: Ontdek je ware natuur. Je ontvangt het gratis.

Ontvang gratis tips en inspiratie in je inbox

Vraag hieronder gratis het Volledig Leven Magazine aan.

dit veld niet invullen s.v.p.