De Volledig Leven Academie is geboren!

Onbevangen jeZelf Zijn, thuis in je eigen hart.

Hieronder iets meer over waar de Volledig Leven Academie voor staat en de uitnodiging om vanuit je hart te leven.
Ik gebruikte o.a. deze tekst voor mijn eindpresentatie van de 4-jarige opleiding tot Transformatie therapeut. Al weer bijna 20 jaar geleden (wat gaat de tijd snel).

Dit gedicht gaat over echt durven leven, controle aan het bekende durven loslaten, over je hart openen en het leven met een grote L binnen (leren) stappen.

Dit is waar in mijn idee mystiek over gaat, over de kunst van werkelijk voorbij de vaste vormen het leven vrij door je heen te laten stromen. Het leven werkelijk te vertrouwen en daarin (de intentie hebben) onvoorwaardelijk aanwezig te Zijn. En niet meer aan de oever van de levensstroom te blijven staan om te filosoferen, maar je er midden in te laten vallen om samen te stromen met deze pure levensenergie.

In ‘dit veld’ gebeuren er wonderen, daar ligt je geluk, je voldoening, overvloed en vreugde. Dit is zou je kunnen zeggen het enige wat er echt toe doet.

Het vraagt wel van je om je te ontdoen (en te doorzien) van alles wat je denkt te zijn en te durven om ‘niemand’ te zijn. In die zin dat je leert om geen overtuigingen meer te zetten tussen jezelf en de directe ervaringen.

Of beter gezegd dat je leert spelen met de manieren waarop je jezelf tot uitdrukking brengt. Dat je leert om jezelf minder serieus te nemen, omdat je weet dat deze vormen allemaal tijdelijke verschijningen zijn en dat je ware Zelf zich alleen maar in het ‘NU’ ontsluit.

Een proces dat bij iedereen anders verloopt. Wat vraagt om soms stap voor stap je verwarring, je overtuigingen, je afweer en beschermingsmechanismen te doorzien en af te pellen.

Om dan te ontdekken wat er altijd al was, namelijk dat je Zelf het licht bent, deze pure levensenergie en dat het grote mysterie door je heen stroomt, altijd al! Dat je in essentie niet je overtuigingen, je beroep, je lichaam en je emoties bent, dat je niet dit valse zelf bent. Maar ten diepste de vonk bent die zich uitdrukt in de sprankeling in je ogen.

Een weg die loopt van je hoofd (het mentale) naar je hart (het liefhebben en direct ervaren). Waar het hart de leiding krijgt en het hoofd daaraan dienstbaar wordt.

Dit is waar de Volledig Leven Academie voor staat, dit is mijn uitnodiging, steeds weer aan mezelf en aan iedereen die zich geroepen voelt om zich hierin te laten inspireren.

Een soms angstig en confronterend proces, maar zeker ook een vreugdevol, speels, liefdevol, avontuurlijk en intens proces. Een weg van zelfonderzoek, werkelijk ont-moeten en thuis komen in je eigen hart. Om te vinden wat dichter bij is dan dichtbij kan zijn.

Ik voel mij dankbaar.

Liefs Anne-Marie Hamming

Ontvang gratis tips en inspiratie in je inbox

Vraag hieronder gratis het Volledig Leven Magazine aan.

dit veld niet invullen s.v.p.