Voeding en de kosmos kent geen haast.

Hier ga ik een gebed delen dat mij helpt om gezond te eten, bewust en met aandacht. Dit gebed probeer ik iedere ochtend hardop uit te spreken, ik heb het zelf gemaakt.

Eten is met alles verbonden en wat je eet heeft invloed op hoe je je voelt, maar heeft ook zeker invloed op je omgeving. De hele kringloop hangt samen met onze voeding, kiezen voor bewuste voeding maakt dat je kiest voor een andere wereld. Niet omdat het moet, maar omdat je je verbonden voelt en liefde voelt voor de aarde en omdat het fijn is om deze liefde tot uitdrukking te brengen.

Het schijnt gelukkig te maken als je je waarden werkelijk leeft. Ik stel mij daarom de vraag: Wat voor mens wil ik zijn? In welke wereld wil ik leven?

Ik word mij steeds meer bewust dat ik zelf deze shift wil maken, want ik creëer mijn leven. Voor mij is het een kunst om dit niet te doen vanuit schuldgevoel, maar vanuit betrokkenheid en dat laatste geeft mij een gevoel van vervulling.

Ook al is het mogelijk te laat en is onze aarde niet meer te redden (waar ik intens verdrietig van wordt als ik daar aan denk) dan nog is de belangrijkste vraag: Wat voor mens wil ik zijn? Want in jou is een plek waar heelheid, vrede en perfectie woont en jij hebt de keuze je daarop af te stemmen.

Dit onderstaande gebed zeg ik iedere ochtend voor mezelf op, het gaat ook over het hebben van tijd, omdat ik zelf de neiging heb mij te moeten haasten en van haasten ga ik juist snoepen en onbewust eten.

Ik heb alle tijd, de kosmos kent geen haast, ik ontspan, vertrouw dat alles op het juiste moment gebeurt, ik ben waardevol en in elk moment ben ik verbonden met de liefde in mezelf en het licht in de dingen om mij heen.

Ik sluit mijn aura af voor lagere mentale niveaus van bewustzijn.

Mijn hoger zelf heeft de leiding en ik ben daar dienstbaar aan. Ik zuiver mijn lichaam, door gezond te eten en te drinken en breng daarmee mijn lichaam op een hogere frequentie, die mij in staat stelt om het licht en de liefde die ik ten diepste ben te belichamen.

Als een kelk ontvang ik de levensenergie in mijn lichaam, ik ben aanwezig, wakker en voel mij verbonden, ik kies voor voedsel en dranken die dit proces in mij ondersteunen.
Ik eet voedsel dat niet belastend is voor de wereld, ik kies hierin bewust voor seizoens producten en biologisch eten en als het kan voor minder afval zoals plastic. Ik ben mild voor mezelf als dit niet lukt, ik ben mild voor de mensen om mij heen die hierin hun eigen keuzes maken.

Ik voel me intens dankbaar voor de vrijheid en mijn gezondheid, ik voel mij gezegend dat ik het leven kan leven wat ik leef. Ik zorg goed voor mijn lichaam omdat het kostbaar is en verbonden met de aarde.

Als ik goed voor mezelf zorg, zorg ik goed voor de aarde. Ik ben in staat om keuzes te maken die deze wereld maken tot een paradijs. Ik ben bereid hier verantwoordelijkheid voor te nemen, ik ben bereid om hier offers voor te brengen. Zorg voor mezelf en zorg voor de wereld zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Liefde is daarin het meest krachtige medicijn.

Ik heb ook een ander meditatie-gebed opgenomen om volmaakt om te gaan met voedsel. Die heb ik gemaakt voor de 50 mensen die op dit moment meedoen met de voedingschallenge.

Dit gebed helpt je om volmaakt om te gaan met voeding en helpt je te herinneren dat er niets is wat jou van buiten gelukkig kan maken, omdat jij zelf het licht bent en geluk in jou woont.
Je kunt dit gebed/prayer hier beluisteren.

De tekst is geïnspireerd op het boek I Am, woorden met helende kracht, vertaald en bewerkt door Marjolijn Loderichs.

Liefs Anne-Marie
PS1: Tip: jij kunt natuurlijk ook je eigen prayer-tekst maken!

Ontvang gratis tips en inspiratie in je inbox

Vraag hieronder gratis het Volledig Leven Magazine aan.

dit veld niet invullen s.v.p.