Ervaringen

Annemarie Bosma

“De workshop ‘Spel als spiegel’ heb ik als heel prettig en verhelderend ervaren. Door de prettige en open sfeer tijdens deze dag voelde ik me erg op mijn gemak. Na afloop van deze mooie dag voelde ik me voldaan en een stuk lichter. Anne-Marie heb ik ervaren als een betrokken en doortastende trainer met een speelse kant die ik heel verfrissend vind. Er werd gelachen en gehuild. Alles mocht er zijn. Het was een warm bad. Dankjewel Anne-Marie, ook voor de heerlijke lunch.”

Martijn Hell – Dramatherapeut Zachtjes Balen

“Dat ‘Spel als spiegel’ kan worden gebruikt ervaar ik dagelijks in mijn werk als drama-therapeute en supervisor.
Ik was echter nieuwsgierig naar je invalshoek om ‘Spel als spiegel’ in te zetten bij het onderzoeken vanuit het duale en non-duale perspectief. Met 5 stappen maak je het lekker concreet voor mij en daar hou ik van. Je had prachtige oefeningen die je met zorg en aandacht bracht. De oefeningen werken voor mij nog steeds door als „ankers” in het dagelijks leven. Door de dans oefening bijvoorbeeld herken ik eerder momenten van verkramping of stroming, waardoor ik me er minder mee identificeer. Maar meer waarneem wat er gebeurt. De klei oefening en de brief en hart oefening helpen mij om vanuit het hart erbij te blijven. Het helpt me zowel privé als in de beroepspraktijk als supervisor en drama-therapeute. Ik zag een vakvrouw aan het werk, met kennis van zaken, en vol aandacht, speelsheid en warmte. Inspirerend! Een aanrader! (en de heerlijke lunch, de fijne leesmap en het cadeautje maakten de dag nog extra rijk).”

Nicole Olsthoorn

“Ik heb de workshop en de manier van werken van Anne-Marie als heel prettig ervaren. Al bij binnenkomst voelde ik me welkom en veilig en creëerde Anne-Marie een aangename en vertrouwde sfeer. Het was prachtig om te ervaren hoe je spel in kan zetten om naar binnen te keren, om daarna ook weer even alles los te laten met een lach. Heerlijke dag gehad! Dankzij de workshop heb ik een dieper inzicht gekregen in mijn (on)bewuste handelen in een groep. Dat thema speelde die week daarvoor en kwam naar voren tijdens deze dag. Met een lach en een traan heb ik liefdevol naar mezelf kunnen kijken en het daarna weer los kunnen laten. Dankjewel!”

Mandira Middelveld – Path to Purpose

“De non-dualistische benadering en Anne-Marie’s warme en speelse aanwezigheid maken het veel gemakkelijker om naar jezelf te kijken en een trainingsdag met haar heeft mij dan ook diepe inzichten opgeleverd. Dank je Anne-Marie!”

Anina Storteboom – Inana

“Anne Marie is in staat om het non-dualisme in relatie tot coaching en begeleiding helder te belichten zodat het in de praktijk goed toepasbaar is. Zoek je een manier dit te verweven in de begeleiding van je cliënten zonder jarenlange opleidingstrajecten en heb je al enig spiritueel bewustzijn? Dan heeft Anne Marie je zeker iets te bieden! Naast deskundig therapeut en coach is zij bovenal een warm en bevlogen mens met de passie anderen op hun pad van bewustzijn te begeleiden.”

Trudy van Batenburg – Coach

“Ik heb de training als zeer waardevol ervaren en heb veel geleerd. Het was veel en intensief, het heeft veel handvatten gegeven en rust.
Het mooiste cadeau wat ik heb ontvangen is dat ik gezien WIL worden en klaar ben voor de stap! Dank jullie wel!”

Gert-Jan Schaik

“Sleutels tot de ziel met Anne-Marie was een bijzondere ontmoeting tussen gelijkgestemden. Het was heel prettig om open en zonder gêne te praten over ieders ervaring van non-dualiteit. De praktische vertaling naar coaching en therapie die Anne-Marie aanbrengt is interessant. Ze maakte me duidelijk dat het makkelijker is dan ik steeds dacht. En dat is een patroon: steeds als ik ontdek wat er waar is wordt het weer eenvoudig. Gelukkig maar, want daarmee komt het dichtbij en wordt het mogelijk om non-dualiteit meer en meer in te brengen in mijn werk. Deze dag is een krachtige versneller van de integratie van non-dualiteit in contact met mijn cliënten.”

Saskia Vaske –  Praktijk voor Ouder-kind ontwikkeling Amsterdam

Het aanbod van Anne-Marie Hamming kwam voor mij als een geschenk uit de hemel. Vanuit mezelf lukte het me niet goed om er verandering in te brengen. Vanaf het begin voelde ik dat ik bij Anne-Marie op de goede plek was en dat zij mij verder kon helpen. Door haar diepgaande programma heb ik een beslissende stap vooruit kunnen maken. Ik heb meer vertrouwen en een stevigere basis. Anderen merken dit ook. Ik ben dankbaar voor dit aanbod.”

Erna Steiger

“Ik vond het skype gesprek heel open en fijn dat ik alles kon neer leggen zonder dat er een lijn in mijn verhaal zat. Anne- Marie stelde mij met volle aandacht de vragen die net nodig waren om de rode draad helder te krijgen en om in alle vertrouwen en vrijheid weer verder te gaan.”

Rozemarie Heggen

“Essentieel is dat Anne-Marie in staat is om telkens individueel af te stemmen op jou en mee te kijken, voelen en denken, wat heel prettig en stimulerend is. Bovendien is het werken in een groep heel leerzaam en motiverend. Want ik heb het traject ervaren als een intensieve rollercoaster waarbij de feedback van de groep en Anne-Marie onontbeerlijk is. Maar waarbij je wel, als je dat wilt, reuzenstappen kan maken.”

Cecilia, 37 jaar

“Ik wil nog eens benoemen hoe dankbaar ik ben, dat jij dit werk, dit pad hebt gekozen. Met dat jij dit pad hebt gekozen, wordt het lichter op de paden van anderen. Daardoor kunnen zij als het ware hun eigen lantaren weer zien en kunnen ze de knop vinden om het hele kleine vlammetje (weer) tot een groter licht te laten worden. Zo heb ik het zelf ervaren in ieder geval.”

Anky Floris

“Ik ben heel erg blij om mee te doen met Be the Light. Het is zo inspirerend, sprankelend en liefdevol. Dank je wel.”

Angela Kramers – Moving Meditation

“Lieve Anne Marie,
Je zet jezelf in als instrument en hebt veel kennis en gevoel.”

Carla Stevens

“Het was een veelzijdige workshop met veel afwisseling van werkvormen. Theorie, meditatie, beweging, creatief en symbolisch werken, liepen door elkaar heen. Tijd te kort… Anne- Marie creëert een veilige warme sfeer met veel humor en oog voor iedereen. We zijn verwend met een heerlijke lunch, een hoogtepunt van een geheel goed verzorgde workshop. Inzicht gekregen in een non-duale spelmethode en in schaduwpatronen. Leerzaam en zal zeker doorwerken in het werken met cliënten. Dank je wel Anne-Marie!”

Marianne

“Ik heb genoten van de deelname aan het programma. Dank zij de bezielende manier waarop Anne-Marie deze training geeft, de waardevolle inhoud ervan en de fijne groepscontacten. Het heeft me ontzettend veel gebracht.”

Ria

“Vanavond heb ik je video bekeken met je eigen persoonlijk verhaal. Wat een inspirerend verhaal! Super knap van je en ook zo mooi en helder. Ik vind sowieso erg inspirerend hoe je alles aanpakt. Dat je vanuit jouw eigen ervaring van je innerlijk licht het zo uit werkt in wat je nu neerzet en doorgeeft. Dat vind ik heel bijzonder en heel knap. Dat maakt het echt en levend en inspirerend voor mij (en anderen natuurlijk!) Dat helpt mij enorm om te zoeken naar wat mijn drive is en wat ik wil doorgeven. Ik heb vaak wel een gevoel dat ik iets wil doorgeven en wil neerzetten. Ik ben enorm dankbaar dat ik deze training bij je doe. En ik ben ook enorm dankbaar voor je betrokkenheid, je wijsheid en inzichten. Dat doet me veel. Maar er gebeurt veel in hoe ik erover denk, praat en ermee bezig ben. Ik krijg vaker opmerkingen van mensen in mijn omgeving die zeggen dat ik aan het veranderen ben. Dat merk ik zelf ook wel natuurlijk. Dus lieve Anne-Marie, heel erg bedankt voor alles wat je ons leert. En dank je wel dat je dat innerlijk licht in mij weer hebt aangewakkerd om schaamteloos naar buiten te laten schijnen.
Liefs, Ria”

Teun Remy

“Ik weet niet zo goed hoe ik moet beginnen, maar ik wil je graag vertellen dat ik bij Human Concern ben aangenomen als dramatherapeut. Human Concern is een centrum voor behandeling van eetstoornissen. Vanuit het “mens zijn” geven de therapeuten begeleiding aan de cliënten. Het “mens zijn’ betekent jezelf liefhebben in al zijn facetten, het liefhebben van mijn kwaliteiten en valkuilen. Mogen genieten en mogen balen. Alle gevoelens er laten zijn.
Al dit bovenstaande heb ik destijds bij jou in de begeleiding geleerd en daar ben ik jou dankbaar voor. Het heeft me rijker mens gemaakt, persoonlijk en professioneel.”

Nanda Berwers – Ananda Copywriting

“Anne-Marie, Dankjewel voor de mooie verbinding in onze doorbraaksessie. Ik voelde me heel prettig en gezien. Wat jij aan energie en advies aan mij hebt gegeven, geeft moed, kracht en vertrouwen. Je mag erop vertrouwen dat dat wat komt precies het juiste is. Veel geluk op je verdere pad. We gaan elkaar zeker nog eens ontmoeten. Liefs, Nanda”

J. Bakx

“Door de therapie bij Anne-Marie ben ik dichter bij mezelf komen te staan, heb ik mezelf beter leren kennen. Tijdens onze gesprekken heb ik geleerd dat ik op mijn eigen gevoel kan vertrouwen. Daarnaast heb ik inzicht in mijn eigen levensweg gekregen en ervaren dat ik alleen mijn eigen bagage moet dragen en niet die van een ander. Ik ben een stuk(je) geheeld. Dank Anne-Marie.”

Student dramatherapie – Hogeschool Arnhem Nijmegen

“Therapie van Anne-Marie heb ik als zeer prettig ervaren. Haar humor, inlevingsvermogen en open houding werkten voor mij om op mijn gemak te voelen. Door de therapie ben ik dichterbij mezelf gekomen. Ik ben mezelf meer gaan accepteren wie ik ben. Hierdoor ben ik meer van mezelf ben gaan houden. Dat vind ik heel waardevol!”

Vrouw van 31 jaar – Zelf dramatherapeute & speltherapeute i.o

“Anne-Marie is een rustige betrokken therapeute met een warme persoonlijkheid. Ze heeft oog voor de context en gedurende de hele therapie heeft zij zoveel mogelijk op mijn behoeften heeft afgestemd. Ze heeft mij geholpen licht te laten vallen op een donkere periode uit mijn leven, waardoor deze periode nu geen belemmering meer vormt in het hier en nu.”

Els

“Er zijn nieuwe deuren geopend. Ook al voelt het nog niet zo stevig, het fundament is gelegd voor de weg, waarin ik meer naar mijn eigen hart leer leven. De therapie heb ik als zeer persoonlijk, steunend en diepgaand ervaren. Ik mocht er zijn met alles erop en eraan.”

Beb

“Ik heb hele goede ondersteuning gehad, doordat Anne-Marie goed luisterde, dingen bij mij naar boven wist te krijgen waar ik iets mee kon. Ze paste verschillende methodieken toe die aansloten bij mijn beleving.”

G.B.

“Ik heb bereikt met deze therapie dat ik van mezelf ben gaan houden en daardoor een stuk onzekerheid ben kwijt geraakt. Ik noem het nog vaak als helend, ik heb het ook verschillende mensen aangeraden deze therapie te volgen. Ik voelde me erg veilig bij Anne-Marie, dit was een heel belangrijk aspect!”

Mevrouw Bakker

“Doel van mijn therapie was verwerking van de scheiding en voorbereiding op de komst van mijn eerste kind. Ik heb de therapeut als heel erg fijn ervaren. Ik heb kunnen spuien, huilen en heb een alternatieve kijk op de situatie aangeboden gekregen (o.a. met familie opstellingen). Ook goede boekentips om zelf verder te kunnen komen. Ik ben er sterker uitgekomen en kreeg mijn zelfrespect weer terug. Ik was goed in staat om mijn ex te ontmoeten en de toekomst te bespreken. De inzichten helpen me nu nog steeds in contact met hem.”

Marieke

“De therapeut heeft mij ondersteund door te luisteren, rustig te zijn en toch achter mijn antwoorden te komen die ik eigenlijk niet durfde te uiten. Ik durf nu veel meer te zeggen, ik durf steeds meer mijn gevoelens te uiten en ben vrolijker. Ik vond de therapie leuk en leerzaam vooral als ik boos of verdrietig was, werd ik weer blijer tijdens de therapie.”

Lianne Kedde – Derdejaars deeltijd student aan de Hogeschool Windesheim

“Anne-Marie werkt prettig en niet altijd volgens vaste patronen. Ze was flexibel wat ik fijn vind. Daarnaast had ik vaak het gevoel dat ze dwars door mij heen keek en vaak mooie vragen stelde. Tijdens supervisie zag ik verder geen belemmeringen. Ook is er voor mij niet veel blijven liggen. Ik heb er eigenlijk veel meer uit gehaald dan ik van te voren had gedacht.”